Εmbati North live Athens suburbs August 2003

A well-known place to most Athenians. When I was called to take over this project I found myself in a huge hall without any particular style. Fundamental key elements combining to popular music and fun were missing the space: intensity, vividness and pleasant mood.

Πιστεύω στους περισσότερους είναι γνωστό το ΕΜΠΑΤΗ North στην Κηφισιά. Όταν με κάλεσαν βρέθηκα σε μία τεράστια απρόσωπη σάλα. Από το χώρο έλλειπαν βασικά στοιχεία που συμβαδίζουν με τη λαική μουσική και τη διασκέδαση: ένταση, ζωντάνια, ευχάριστη διάθεση.




Η βασική μου ιδέα ήταν ο παραλληλισμός με το στύλ της εποχής του '30.. Φιγούρες εποχής από καθωσπρέπει κυρίες και καλοντυμένους κύριους με ημίψηλα, κομμένες σε mdf panels πλαισίωσαν μία αρκετά μεγάλη επιφάνεια, έχοντας σαν φόντο, έντονα χρώματα και κρυφό φωτισμό. Ο συνδυασμός και οι αντιθέσεις των χρωμάτων κατάφεραν να δώσουν μια ατμόσφαιρα θεατρική και ευχάριστη. Τα τραπέζια στρώθηκαν ανάλογα ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία. Οι περιμετρικοί τοίχοι πλαισιώθηκαν με ολόσωμες σκιές αριστοκρατών σε κλίμακα 1:1, δίνοντας την αίσθηση της πολυκοσμίας.

  

Παράλληλα με το χώρο, μου ζητήθηκε να σχεδιάσω το καινούριο λογότυπο και το διαφημηστικό έντυπο για την έναρξη της χειμερινής σεζόν. Το έντυπο σχεδιάστηκε τρίπτυχο και συμπεριλήφθηκαν σε αυτό φωτογραφίες από τον ανανεωμένο πια χώρο. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στη σύνθεση καθώς και στις γραμματοσειρές που χρησιμοποιήθηκαν.