SEBAGO RETAIL, Mc ArthurGlen Σπάτα

Πρόκειται για ένα κατάστημα 70 m2 στο καινούριο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα. Όλο το πολυκατάστημα είναι υπαίθριο, περιτριγυρισμένο από καλλιέργειες & έτσι παράλληλα με τις αγορές οι επισκέπτες, απολαμβάνουν τη φύση & τον ήλιο. Δύο είναι τα συστατικά πιστεύω που συμβάλλουν στην επιτυχία του συγκεκριμένου πολυκαταστήματος: 


Η αρχιτεκτονική του συγκροτήματος κάνοντας αναφορά στο νεοκλασικισμό & ανασκαλεύοντας στο νου εικόνες του περασμένου αιώνα, είναι πιο φιλική & κοντά στον άνθρωπο. Παρατηρώντας τους επισκέπτες διαπιστώνουμε την οικειότητα που αισθάνονται από τον τρόπο που κινούνται στο χώρο. Οι υπερ-κατασκευές που κατά καιρούς συναντούμε στην πόλη μας πολλές φορές δεν έχουν κανένα λόγω ύπαρξης & συνήθως απομακρύνουν τους επισκέπτες αντί να τους προσελκύουν. Το συγκεκριμένο πολυκατάστημα είναι σχεδιασμένο, έχοντας σαν κλίμακα τον ανθρώπινο παράγοντα & δεν ξεπερνάει το μέγεθος ενός μικρού χωριού. Το δεύτερο συστατικό επιτυχίας είναι ότι πρόκειται για ένα εκπτωτικό πολυκατάστημα. Πολύ γνωστά brand names πωλούνται με έκπτωση ξεκινώντας από 30%. 


Όπως ανέφερα & στην αρχή πρόκειται για ένα κατάστημα 70 m2 εκ των οποίων τα 17 m2 απασχολούν η αποθήκη & το wc προσωπικού. Το κατάστημα κατασκευάστηκε μέσα σε 20 μέρες υπό τον διαρκή έλεγχο των μηχανικών της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, που επιθεωρούσαν την ποιότητα των εγκαταστάσεων & των κατασκευών μας. Προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή απαιτούνταν πλήρης ηλεκτρομηχανολογική, φωτοτεχνική μελέτη & αρχιτεκτονικά σχέδια. 


Η διαμόρφωση του καταστήματος έγινε με βάση τις προδιαγραφές της εταιρείας. Η ξύλινη επένδυση της επιφάνειας πίσω από το ταμείο & τα ξύλινα δοκάρια στην οροφή με τον κρυφό φωτισμό έδωσαν την απαραίτητη ζεστασιά.


Ο φωτισμός του υποδήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικότερα τη χειμερινή σεζόν που τα χρώματα στα περισσότερα υποδήματα είναι σκούρα. Από την άλλη, το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο στη θερμοκρασία των λαμπτήρων αλογόνου & αλλοιώνεται.Ο φωτισμός των υποδημάτων εδώ γίνεται με λαμπτήρες Τ5 σε  χρώμα ημέρας, που είναι προσαρμοσμένοι στα ράφια μέσα σε ειδικά κατασκευασμένες σκωτίες.