Sebago shop Athens airport area March 2011

This 70 sm store is situated in the new discount village in Spata. It' an open space, surrounded by vine fields and so alongside visitors are able to enjoy nature and sun while shopping.

Πρόκειται για ένα κατάστημα 70 m2 στο καινούριο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα. Όλο το πολυκατάστημα είναι υπαίθριο, περιτριγυρισμένο από καλλιέργειες και έτσι παράλληλα με τις αγορές οι επισκέπτες, απολαμβάνουν τη φύση και τον ήλιο.




Δύο είναι τα συστατικά που συμβάλλουν στην επιτυχία του συγκεκριμένου πολυκαταστήματος: Το πρώτο, είναι η αρχιτεκτονική του συγκροτήματος που κάνει αναφορά στο νεοκλασσικό στυλ και ανασκαλεύει στο νου εικόνες του περασμένου αιώνα. Μία αρχιτεκτονική πιο φιλική και κοντά στον άνθρωπο. Παρατηρώντας τους επισκέπτες διαπιστώνουμε την οικειότητα που αισθάνονται από τον τρόπο που κινούνται στο χώρο. Οι υπερ-κατασκευές που κατά καιρούς συναντούμε στην πόλη και πολλές φορές δεν έχουν κανένα λόγω ύπαρξης, απομακρύνουν τους επισκέπτες αντί να τους προσελκύουν. Το συγκεκριμένο πολυκατάστημα είναι σχεδιασμένο με βάσει τον ανθρώπινο παράγοντα  και δεν ξεπερνάει το μέγεθος ενός μικρού χωριού. Το δεύτερο συστατικό επιτυχίας είναι ότι πρόκειται για ένα εκπτωτικό πολυκατάστημα. Πολύ γνωστά brand names πωλούνται με έκπτωση ξεκινώντας από 30%. 


Όπως ήδη ανέφερα πρόκειται για ένα κατάστημα 70 m2 εκ των οποίων τα 17 m2 απασχολούν η αποθήκη και το wc προσωπικού. Το κατάστημα κατασκευάστηκε μέσα σε 20 μέρες υπό τον διαρκή έλεγχο των μηχανικών της εταιρείας ΑΚΤΩΡ που επιθεωρούσαν την ποιότητα των εγκαταστάσεων μας. Προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή απαιτούνταν, πλήρης ηλεκτρομηχανολογική, φωτοτεχνική μελέτη και αρχιτεκτονικά σχέδια. 


Η διαμόρφωση του χώρου έγινε με βάση τις προδιαγραφές της εταιρείας. Η ξύλινη επένδυση της επιφάνειας πίσω από το ταμείο και τα δοκάρια στην οροφή με τον κρυφό φωτισμό έδωσαν την απαραίτητη ζεστασιά.


Ο φωτισμός του υποδήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικότερα κατά τη χειμερινή σεζόν που τα χρώματα των περισσότερων υποδημάτων είναι σκούρα. Από την άλλη, το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη θερμοκρασία των λαμπτήρων αλογόνου και υπόκειται σε αλλοιώσεις. Ο φωτισμός εδώ, γίνεται με λαμπτήρες Τ5 προσαρμοσμένους στα ράφια μέσα σε ειδικά κατασκευασμένες σκωτίες, σε χρώμα ημέρας.