Residence in Athens March 2010

It concerns an open space not so easy to arrange. The entrance door is limiting the dining area and the bedroom results extremely small. Perhaps these particularities make this project so particular and interesting.


Ένα project που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα μπετά. Παρόλο που ο χώρος είναι ανοιχτός, η μελέτη δεν ήταν τόσο εύκολη. Για παράδειγμα η πόρτα εισόδου στο σημείο που βρίσκεται περιορίζει το χώρο του φαγητού και ο χώρος του υπνοδωματίου είναι επίσης μικρός. Ίσως οι ιδιαιτερότητες αυτές τελικά είναι που κάνουν το συγκεκριμένο project τόσο ενδιαφέρον.




Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τους χώρους υποδοχής είναι επίχρισμα curasanit στους τοίχους και στο δάπεδο σε ουδέτερο χρώμα, ενώ στο υπνοδωμάτιο και στο χώρο μελέτης ξύλινο δάπεδο. Η σκάλα είναι ο συνδετικός κρίκος αυτών των δύο υλικών καθώς το ξύλινο δάπεδο χρησιμοποιείται σαν χαλί πάνω σε αυτή. Οι απαραίτητες εντάσεις δίνονται σε συγκεκριμένα σημεία με χρώμα, όπως για παράδειγμα στον τοίχο απέναντι από την πόρτα εισόδου, στα ψηλά ντουλάπια της κουζίνας και σε ορισμένα έπιπλα.