Lolossidis Showrooms Athens March 2006

A 300 sm space, hosting Lolossidis SA showrooms in Faliro one of the biggest footwear import companies. The showroom consists of five sections and a reception area. Minimalism, symmetry and transparency are dominant and highlight the product itself. Particular emphasis is being given to lighting.

Ενας χώρος 300 τμ που φιλοξενεί τα showroom της εταιρείας Λολοσίδης ΑΕ στο Φάληρο, από τις μεγαλύτερες στην εισαγωγή υποδημάτων. Τα εκθετήρια αποτελούνται από πέντε τμήματα και ένα χώρο υποδοχής, (αντρικό, δύο γυναικεία και δύο παιδικά). Στο χώρο κυριαρχούν ο μινιμαλισμός, η συμμετρία και η διαφάνεια, κυρίαρχα στοιχεία που βοηθούν στην ανάδειξη του προιόντος. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο φωτισμό. 




Ελεύθερα διάφανα panels από plexiglass οριοθετούν τον κεντρικό διάδρομο και ταυτόχρονα χωρίζουν τα τμήματα μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα συνεχές παιχνίδι σκιών. Όλες οι επιφάνειες έχουν επενδυθεί με λευκή μελαμίνη πάνω στις οποίες έχουν τοποθετηθεί ειδικοί οδηγοί που κυριολεκτικά ρέουν σε όλη την περίμετρο του εκθετηρίου. Σε αυτούς τους οδηγούς θηληκώνουν τα ράφια τα οποία είναι επίσης κατασκευασμένα από plexiglass, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και να μην "κλεβουν" από το προιόν. Δύο πόρτες, στις άκρες του διαδρόμου, οδηγούν σε δύο κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους.


Η κατασκευή διήρκησε ένα μήνα ακριβώς, η μελέτη περισσότερο. Στο χώρο λειτουργούσε ασφαλιστική εταιρεία και έπρεπε να αποξηλωθούν όλα τα χωρίσματα και οι προηγούμενες κατασκευές. Το μαρμάρινο δάπεδο φρεσκαρίστηκε και ζωντάνεψε με ειδική κρέμα. Τμήμα της οροφής διατηρήθηκε και συμπληρώθηκε. Τα κλιματιστικά σώματα μελετήθηκαν και τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να ακολουθούν την αισθητική του χώρου. Ετσι με την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων του χώρου και με την προσθήκη νέων, επιτεύχθηκε ένα άρτιο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα διατηρώντας το κόστος κατασκευής σε χαμηλά επίπεδα..