Lolossidis sis in Attica dept store March 2010

Οι ανακαινήσεις που πραγματοποιούνται μέσα σε πολυκαταστήματα ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, χρειάζονται τέλεια οργάνωση, συνέπεια & πολύ ξένύχτι... Η ανακαίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2009. Το κατάστημα βρίσκεται στο υπόγειο του πολυκαταστήματος ακριβώς απέναντι από τα ταμεία. Ολες οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε χρόνο λιγότερο από ένα 24ωρο, ξεκινώντας από το Σάββατο στις 18:00 μέχρι την Κυριακή στις 13:00.

Η διεξαγωγή των εργασιών έχει ως εξής: αποσυναρμολόγηση - αποξήλωση των παλαιών κατασκευών, μεταφορά των νέων κατασκευών στο χώρο & τέλος τοποθέτηση. Η μεταφορά των κατασκευών χρειάζεται πολλά χέρια και μεγάλη προσοχή καθώς τις περισσότερες φορές τα περάσματα είναι πολύ μικρά και οι διάδρομοι γεμάτοι με εμπόρευμα. Οι λακαριστές κατασκευές είναι πάντα τυλιγμένες σαν καραμέλες για αποφυγή οποιασδήποτε απροσεξίας ή ατυχήματος κατά τη μεταφορά.



Αφού ανοιχτούν προσεκτικά, ξεκινάει η προεργασία, ένας σκελετός στήνεται περιμετρικά στους τοίχους του χώρου. Επειδή τις περισσότερες φορές τα χωρίσματα είναι από ελαφρά δόμηση, χρησιμοποιούνται upat γυψοσανίδας αφού πρώτα έχει μελετηθεί με απόλυτη ακρίβεια ο τρόπος στήριξης. Στη συνέχεια οι πλάτες με τα ράφια κουμπώνουν πάνω στο σκελετό & σιγά σιγά συναρμολογείται όλη η κατασκευή.






Οι ηλεκτρολόγοι όσο προχωρούν οι παραπάνω εργασίες, έχουν ήδη ξεκινήσει την καλωδίωσή τους & είναι έτοιμοι για την τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων. Νωρίς το πρωί τοποθετούνται οι υαλοπίνακες & οι λεπτομέρειες με καθρέφτη & παραδίδονται τα δύο μεγάλα πούφ. Μέχρι το μεσημέρι είναι όλα στη θέση τους & ο χώρος είναι έτοιμος για τον καθαρισμό, κι εμείς έτοιμοι για αναχώρηση!